11 comments / Add your comment below

  1. Hej, och tack själv för ditt bidrag! Får verkligen instämma i att det skulle vara mycket bättre, och kanske absolut nödvändigt för förändring, ifall vi alla kunde förstå varandra bättre. Jag har funderat lite på en variant av det, hur vi skulle kunna förstå varandras ideologiska ramverk, så jag försöker uppmuntra till att vi läser de olika perspektiven folk har på politik och ekonomi. Politiken borde ta en av sina utgångspunkter i att vi alla har olika idéer om vad det bästa är, samt hur samhället borde se ut för att komma dit (eller, om man lägger det på motsatt sätt, att vi alla har olika idéer om vilken politik som fungerar bäst för att lösa problem (som de flesta ändå kan samlas kring om vilka dessa är)).

   //Carl Jakobsson

 1. Hejsan!

  Jag är ganska säker på att man kan kräva utträde bäst man vill!
  När vi föds så ges vi ett personnummer, dvs vi registreras som juridiska personer hos SKATTEVERKET AB, vilket i sin tur innebär att vi ingått avtal.
  Detta avtal är ett bedrägeri vilket kan påvisas på flera punkter och då vi inte till fullo anförtrotts vad detta innebär så är inga avtal vi ingått med den juridiska personens kraft i laga verk.

  Vidare så är det vi själv som dömer oss när vi begår så kallade övertramp i lagen, skadar du ingen så finns det inget offer och du kan alltså inte hållas skyldig om du inte uppger dig vara denna juridiska person (alltså godkänner lagens auktoritet över dig själv).

  Så en juridisk person är någon som har rätt att ingå kontrakt osv och denna juridiska person räknas tillhöra ett samfund.
  Enligt FN´s lista över mänskliga rättigheter så ska ingen människa kunna tvingas ingå i ett samfund mot sin vilja.

  Hoppas detta är till någon nytta

  1. Hej Jerry!

   Det var ett tag sen du skrev men jag provar att kontakta dig. Vet du vart jag kan lära mig mer om detta? Jag funderar på att gå ur den svenska staten men det är svårt att hitta information hur jag går till väga samt alla frågor runtomkring det.

   Tack //Fri

 2. Kan bara konstatera att efter läst om edra framtidsmål att redan på 1300 talet var Sverige indelat i mindre riken med egna lagar och regler. När man i övrigt läser edra artiklar kan man undra hur mycket ni rökt på?

  1. Intressant att höra, även om du kanske inte tycker det var så intressant att läsa på hemsidan. Var det något särskilt som fick dig att tycka att det var en irrationell politik som vi lägger fram, eller var det bara en väldigt annorlunda politik?

   Dock är det värt att påpeka att vi i Ofuss inte främst eftersträvar olika lagar utan rätten till självbestämmande. Ifall vi lever i ett samhälle med hundra olika lagar, men alla tillgängliga lagar sätter upp begränsningar på individens frihet, då är det inte vår politik som råder. För att man skall ha en sådan rätt så kräver det att en individ skall kunna utropa en bit mark till en fristad, där denne får sätta upp sina egna regler, eller att en individ skall kunna säga sig själv vara en fri individ som inte behöver lyda under andra regler än de som upprätthåller andras frihet. För, möjligheten att skapa nya politiska system gör det möjligt för den enskilda och hela samhället att leva med bättre regler än de som redan finns.

   1. Det finns bara ett perspektiv på begreppet fri, antingen är vi fria (icke livegna) eller inte fira dvs vi MÅSTE om så under TVÅNG lyda någon eller något annan/annat. Svårare än så är det inte.

 3. Först och främst; Tack för ert engagemang och en väldigt bra sida!

  Jag vill informera er om att det tar lång tid (åtta sekunder) att ladda sidan.
  Detta gäller i de senaste versionerna av webbläsarna Safari och Chrome.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *